Whatsapp
Tıkla Ara
Bu Ay Neler Oldu ? : Remzi Bey İletişim Sayfasından Seo İçin Talepte Bulundu...
Seo / Google / Seo Blog / Anahtar Kelime Belirlenirken Yapılması Gerekenler

Anahtar Kelime Belirlenirken Yapılması Gerekenler

5
(11)

Anahtar Kelime Belirlenirken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Anahtar kelime nedir: Anahtar kelime bir içeriğin ne ile alakalı olduğunu anlatan özettir diyebiliriz. Okuyucuya içeriğin ne hakkında olduğu konusunda bilgilendiren kelime veya kelime öbekleri de diyebiliriz. Anahtar kelimeler okuyucuya içerikle ilgili bilgi verdiği gibi arama motorlarına da içeriğin ne ile ilgili olduğunu göstermeyi de sağlamaktadır.

Artan meblağda bilginin dijital olarak bulunmasıyla ortaya çıkan belgeleri bulmak oldukça zor bir hal aldı. İstediğimiz türde yazıları bulabilmek için, arama motorlarını kullanarak sonuçları daraltan anahtar kelimelere ulaşmaya çalışıyoruz.

Bu nedenle, çıkan kaynakları filtrelemek için de anahtar kelimelerin yeri çok önemlidir. Bir makalenin içeriği, yazılan anahtar kelimeler tarafından yansıtıldığı takdirde tarama sonuçlarından bulunma oranı da bununla birlikte artmaktadır.

Peki, yazılarımızın arama sonuçlarında daha da üstlerde yer aldığından nasıl emin olabiliriz? Cevap, elbette doğru bir anahtar kelimeyi seçmektir. Tabi bunun yanı sıra anahtar kelimeleri kullanmakla ilgili birçok tuzak vardır; aşağıdaki yazıda bundan korunmanın yollarını sıralayacağız.

  1. Hedef derginizin anahtar kelimeler ile ilgili talimatlarını okuduğunuzdan emin olmalısınız. Örnek olarak, çoğu klinik makalede ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi Tıbbi konu başlıklı terimler kullanılmaktadır. Birçok dergi 5 ile 8 dönem talebinde bulunmaktadır. Bu nedenle bazı kelimelerin doğasını kısıtlayabilmektedir.
  2. Konunuzla ilgili araştırmaları yapmak için hangi terimleri kullanacağınızı iyi bir şekilde düşünün. Seçtiğiniz ifadeler diğer kullanıcıların anahtar kelimelerine benzeyebilir.
  3. Bu günlerde kelime öbeği ile veya tam cümle ile aramalar yapılmaktadır. Bunun sebebi ise tek kelime ile ara yapılması durumunda alakası olmayan pek çok sonuca ulaşabilme olasılığınızdır. Örneğin Neptün’ün hava kompozisyonunun özelliklerini bulmak istediğinizi düşünelim. “Neptün” yazarsam, Neptün ile ilgili herhangi bir belgeye ulaşabilirim ancak bunların çoğu aradıklarımla alakalı olmayabilir. Bununa karşılaşmamak için 2 ile 4 kelime içeren anahtar kelimeler tercih etmeye çalışmalısınız.
  4. Makalelerinizin başlığında bulunan kelimeleri anahtar kelime olarak kullanmaktan kaçınmalısınız. Başlığınız arama motorlarında kullanıcılar tarafından rahatlıkla arana bilinmelidir. Anahtar kelimeleriniz içeriği tamamlayan kelimelerden oluşturulmalıdır. Bir kısıtlama olmasa bile sizlere başlık yerine alternatif kelimeleri kullanmanızı tavsiye ederiz.
  5. Anahtar kelimeler genel konuyu göstermelidir fakat çok geniş bir şekilde tutulmalıdır. Örneğin, yeni keşfedilen bir hücreyle ilgili bir araştırma yapıyorsanız “genetik” veya “hücre biyolojisi” gibi genel bir anahtar kelime kullanmayı istemeyebilirsiniz. Bu tarz terimler, potansiyel kullanıcıların aradıklarını bulmaları için yeterli olmayacaktır.
  6. Anahtar kelimeleriniz yazarken hecelemelere son derece dikkat etmelisiniz. Eğer anahtar kelimenizi yanlış, yazarsanız makaleniz için doğru bir kelime olsa dahi arama motorlarında yer almayacaktır.
  7. Makalenizin başlığı için alternatif kelimeler üretin. Bu kelimelerin eş anlamlarını veya benzerlerini kullanarak anahtar kelime elde edebilirsiniz. Örneğin, tekil ve çoğul isimler, aktif fiiller gibi anahtar kelimelerinizi farklı formlarda kullanarak, okuyucularınız için ilginç bir hale getirebilirsiniz bunun yanı sıra arama motorlarındaki optimizasyonu da sağlayabilirsiniz. Birçok arama motorunun oldukça geniş kapsamlı kütüphanesi bulunmaktadır. Böylelikle eş anlamlı kelimeyi algılarlar siz de aynı anahtar kelimeyi tekrarlama durumunda olmazsınız.
  8. Yazılarınızı dergiye göndermeden önce anahtar kelimelerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Bulduğunuz anahtar kelimeler Google Akademik gibi çeşitli akademik veri tabanlarına girdiğinizde, sonuçlar konunuza benzer kağıtları içeriyor mu? Eğer içermiyorsa, şartları yerine getirene kadar yazdığınız anahtar kelimeleri kontrol etmelisiniz.
  9. Anahtar kelime jeneratörlerini dikkatli bir şekilde kullanınız. Kural 8’de de belirtildiği gibi anahtar kelimelerin terimlerinin uygunluğunu iki kez kontrol etmeniz size fayda sağlayacaktır.

Alt Kategori: Seo Blog
Ana Kategori: Google

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 11

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Mutlaka Okuyunuz

Woocommerce Yoast SEO Ayarları Nasıl Yapılır

4.8 (26) Woocommerce Yoast SEO Ayarları Nasıl Yapılır? Woocommerce e ticaret yazılımın tamamen SEO dostu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 14 =