Whatsapp
Tıkla Ara
Bu Ay Neler Oldu ? : Kamuran Bey İletişim Sayfasından Seo İçin Talepte Bulundu...
Seo / Google / Seo Blog / Seo Ayarları Nasıl Yapılır

Seo Ayarları Nasıl Yapılır

5
(11)

Seo Ayarları Nasıl Yapılır?

Bir web sitesi açtığımızda en önemli hedefimiz bu web sitesini Google da bir numaraya yükseltmektir. Hedef ziyaretçilere ulaşmak için Google da ilk sıralara yükselmek gerekiyor. Bunların hepsinin ana temeli Seo’dan geçiyor.

Seo çalışmaları ve bununla ilgili yapılan yeni stratejilerle web sitenizi arama motorlarında üst sıralara yükseltmek için seo ayarlarınızı doğru yapmak gerekiyor.

 

  • Google Analytics

Google Analytics Google’ın ücretsiz site istatistik yazılım hizmetidir. Web siteleri ile ilgili birçok istatistiğe burdan ulaşabilirsiniz. Web sitenizin her sayfasına Google Analytics’i ekleyerek sayfa görüntüleme, ziyaretçi erişimlerini ve bunun gibi birçok şeyi görebilirsiniz. Bu bilgiler siteniz için önem taşıdığından, daha fazla ziyaretçi kitlesine ulaşmayı hedefleyeceğiniz için Google Analytics’i, mutlaka web sitenizin her sayfasına eklemelisiniz.

Goal Tracking özelliklerinden faydalanarak sitenizin arama motorlarındaki değerini yükseltebilirsiniz.

 

  • Meta Bilgilerin Arama Motorları İçin Önemi

Web sitelerinin html kodlarına meta bilgilerinin eklenmesi arama motorları için çok önemlidir. Çünkü bu bilgiler ziyaretçilere site ile ilgili ön bilgi sunduğundan aranan anahtar kelimeleri baz alarak web sitelerine girişleri hızlandırır. Seo ayarları için meta bilgileri, web sitesinde her sayfanın html kodlarına eklemek seo bakımından ve Google’ın sitedeki sayfaları birbirinden ayırt etmesi açısından önem taşımaktadır. Diğer önemli bir hususta içerikler tekrar yapılmamalı, meta bilgiler girilirken boşluklar ile birlikte en fazla 160 karakter girilmelidir. 160 karakter sayısı aşılmamalıdır.

  • Başlıkların Önemi

Sayfa içerikleri ve başlıklar arama motorlar açısından büyük önem taşımaktadır. Anahtar kelimelerden oluşan uygun bir başlık Google‘da, sayfa değerini yükseltecek ve belirlenen hedeflere ulaşarak önemli dönüşler almasını sağlayacaktır. Belirleyeceğiniz başlıklar aşırı uzun ya da kısa olmamalı. 60 karakteri geçmeyen başlıklar kullanabilirsiniz.

  • Seo için Html Kodlarının Önemi

Html taglarının önemli başlıklarda kullanılması tarayıcıda içeriğin düzgün görünmesini sağlayacağından dolayı aşırı önemlidir. Önemine göre taglar <h1>, <h2>, <h3>, <h4> bu şekilde kullanılmalı, ana başlık ve alt başlık kullanılarak içeriklere daha çabuk bir şekilde ulaşım sağlanmalıdır. Hiyeraşik bir düzene uygun html kodlarının yapılması site ve seo açısından önemli yer tutar.

Birçok web sitesinde html kodlarına javascript ve CSS satırlarının olduğu gibi yazıldığını görmekteyiz. Fakat bu durum da Google sitenin içeriklerini taramakta zorlanmaktadır. Bu yüzden html kodlarındaki fazlalık Google’ın içerikleri kaydetmesini zorlaştıracağından seo açısından düzenleme gerektirir. Bu yüzden javascript ve CSS dosyaları html yapısına tek satırla eklenmelidir.

 

  • Özgün Site İçeriği

Yapılan seo çalışmalarında site içeriklerinin özgün olması çok önemlidir. Kopya olarak tabir edilen içerikler Google olgaritması olarak tespit edilerek kum havuzunda içerik hırsızı olarak kaydedilmektedir. Başka sitelerden kopyala yapıştır yaparak işin kolayına kaçmak yerine özgün ve organik içerikler üreterek Google’da ilk sayfalarda yerinizi alarak daha fazla ziyaretçi kazanabilirsiniz.

  • Footer Linkleri Nasıl Eklenir?

Googe’ın web sitesinin bağlantılarını tespit etmekte yardımcı olur. Bundan dolayı web sitesindeki her sayfanın altına footer bölümü eklenir. Metin linki şeklinde yerleştirilir. Seo açısından siteye ulaşmanın yolu daha kolay sağlanır.

  • Siteye Blog Eklemek

Seo çalışmaları yapıldıktan sonra siteye blog ekleyerek ziyaretçi sayılarınızı arttırabilirsiniz. Blog hedeflediğiniz müşteri kitlesini artırmakta önemli rol oynar. Özgün içerikli bir blog web sitenizin puanını yükseltir. Ve bu bloglar gelen ziyaretçi kitlesi tarafından başka bir sitede kullanıldığında, web sitenizin pagerank’ı ve Google’daki değeri artış sağlar. Böylelikle siteniz zamanla yükselişe geçerek Google’da hedeflediğiniz konuma yükselerek ilk sıralamalara girebilirsiniz.

Alt Kategori: Seo Blog
Ana Kategori: Google

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 11

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Mutlaka Okuyunuz

SEO Eğitmeni Nasıl Olunur ve Bir SEO Eğitmeni Neler Yapmalıdır

4.7 (30) SEO Eğitmeni Nasıl Olunur ve Bir SEO Eğitmeni Neler Yapmalıdır? İlk olarak bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − six =