Whatsapp
Tıkla Ara
Bu Ay Neler Oldu ? : Yılmaz Bey İletişim Sayfasından Seo İçin Talepte Bulundu...
Seo / Google / Seo Blog / 2019 SEO ve 2020 SEO Trendleri Nelerdir

2019 SEO ve 2020 SEO Trendleri Nelerdir

5
(31)

2019 SEO ve 2020 SEO Trendleri Nelerdir?

Google başta olmak üzere bütün popüler arama motoru algoritmaları yılda belirli dönemlerde birkaç kez çok köklü değişikler yaşamaktadır. Köklü şekilde değişen bu algoritmalar SEO çalışmalarının yapısını da değiştirmektedir. Yeni güncellemelerde ise artık her kelimeyi alakalı olduğu sayfa ile ilişkilendirmeniz ve bir siteyi 5 anahtar kelimede çıkaracaksanız hepsini ana sayfaya link vererek çalışamazsınız. 2019’da SEO trendi genel olarak mobil siteler üzerine kurulu olmaktadır. SEO anlamında oldukça katkısı bulunmaktadır.  Kullanıcılara mobil deneyimi yaşatmak web siteleri tarafından oldukça avantaj olmuş durumda olmaktadır. Çünkü Google ve diğer arama motorları kullanıcılarına iyi bir mobil kullanıcı deneyimi yaşatan web sitelerini SEO anlamında oldukça iyi puanlamaktadır. SEO anlamında iyi puanlaması demek tamamen arama motorlarında üst sıralara çıkacağınız anlamına gelmektedir. Mobil site deneyimi 2019 SEO trendleri arasında yer almaktadır. Mobil web sitesi odak noktanız olmak zorunda olmaktadır. En önemlisi ise yüksek sayfa hızı, kullanılabilirlik seviyesinin iyi olması ve kullanımının kolay olan bir mobil site deneyimi yaşatmanız olacaktır.

Sesli Arama Sistemi

Günümüzde Google Home, amazon Alexa, Apple Siri gibi dijital yardımcıların kullanımı oldukça fazla artmış olmaktadır. Web kullanıcıları sesli komut kullanarak internette arama gereksinimi gün geçtikçe artmaktadır. B aynı zamanda kullanıcıların arama stilinin değişeceği anlamına gelmektedir. Hatta 2020 SEO trendleri arasında olan sesli arama kriterlerine en uygun şekilde anahtar kelimeler kullanmak oldukça avantaj sağlayacaktır. Bir Google anketine göre özellikle gençler sık sık sesli arama hizmetini kullanmaktadır. 2020 yılına kadar tüm arama sorgularının yarısı kadarı sesli arama ile yapılacağı öngörülmektedir. Bu çok önemli ve ciddi bir rakam olduğu için sesli yanıt sistemine en uygun şekilde site ayarlarsanız önümüzdeki sene SEO trendlerini yakalamış olmaktasınız. Çünkü Google sesli arama, Siri, Alexa gibi dijital yardımcılar klavyeye ihtiyaç duymadan pratik bir şekilde arama imkânı sağlamaktadır. Sesli yanıt sisteminde genel olarak anahtar kelimeleri değiştirmeniz gerekmektedir. Anahtar kelime oldukça fazla önem taşıyıp kullanıcılar genellikle, İstanbul’daki en iyi kafeler diye aratmak yerine İstanbul’daki en iyi kafeler nerede diye aratmaktadır. Bunu göz önünde bulundurup doğru anahtar kelimelerini kullanarak önümüzdeki yılın SEO trendini yakalamış olursunuz ve sesli arama yapan kullanıcılara daha iyi bir şekilde hitap etmiş olursunuz. Google incelemelerine göre sesli arama kullanan kullanıcılar genellikle soru sorarak aratma yaptığı için doğru anahtar kelime kullanımı ile etkili bir SEO çalışması yapmış olursunuz.

Değişmeyen SEO Trendi İçerik

İçeriğiniz oldukça önemli olmaktadır ve her sene SEO trendleri arasında en etkili şekilde rol almaktadır. SEO teknikleri arasında en etkililer arasında alan ve kullanıcılarınıza en iyi şekilde hitap eden içerik oluşturmak oldukça fazla SEO anlamında iyi etkiler. İçeriğiniz daima özgün olmalıdır ve 2019 SEO trendleri ve önümüzdeki yıllarda da trendden düşmeyecektir. Özgün bir içerik ve kullanıcıya zaman kaybettirmeden konuyla alakalı başlık ve alakalı makale olması zorundadır. Kullanıcılar yani hedef kitlenize bütün aradıklarını vermelisiniz. Kısacası web sitesi kullanıcı ihtiyaçlarına kusursuz bir şekilde cevap vermelidir. Kullanıcılarınız bir şey mi satın almak istiyor veya kullanıcılarınız sizlerden bilgi mi arıyor bunu en iyi şekilde karşılayıp istek ve ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde karşılamalısınız. Web sitesi kullanıcılara her zaman uzun süre hatırlayacağı bir şey vermelidir. Sadece arama motoru için yazılmış metin değil de kullanıcı ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde makaleler yazmak önümüzdeki yıl trendi arasında yer almaktadır.

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 31

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Mutlaka Okuyunuz

İdeasoft Görsel Resim SEO Sistemi Hakkında

5 (24) İdeasoft Görsel Resim SEO Sistemi Hakkında İdeasoft e ticaret yazılımı SEO dostu bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 2 =