Whatsapp
Tıkla Ara
Bu Ay Neler Oldu ? : Kamuran Bey İletişim Sayfasından Seo İçin Talepte Bulundu...
Seo / Google / Nedir / Header Nedir

Header Nedir

4.9
(31)

Header Nedir?

Web tasarımda yer alan üstbilgi yani header geçmişte bahsedildiğinde genellikle gezinme çubuğunu, logoyu ve belki de bazı iletişim bilgilerini ve arama çubuğunu içermekte olan web sitelerinin en üstünde yer alan sabit şerit akla gelmekteydi. Fakat günümüzde ise üstbilgi yani header terimini tanımlayacak olursak, ana sayfanızda ziyaretçiyi karşılamakta olan görünür olan bütün alanları kapsayan bir terimdir. Bir kullanıcı sizin sitenize soysal medya platformlarında paylaşılan bir blog gönderisinden veya arama motorlarını kullanarak sonuçlardan ulaşmadığı sürece, adres satırında sizin alan adınızı yazarak ana sayfanız aracılığı ile sitenize giriş yapacaktır. Ayrıca diğer yollar ile de sizin web sitenize ulaşan bütün kullanıcıların web sitenizin içeriği ne olduğu veya sitenizin neyle ilgili olduğunu anlamak ve çok daha fazla bilgi edinmek için bakacakları ilk yer de yine ana sayfanız olacaktır. Ana sayfanızda yer almakta olan ve kullanıcıların göreceği ilk alan olan header yani üst bilgi bölümü olacaktır. Bu bölüm web sitenizin sahip olduğu en önemli bölüm olmaktadır. Çünkü sitenize giren bir kullanıcı nereden girerse girsin ana sayfanız ile karşılaşacaktır ve ana sayfanızda ise ilk göreceği header yani üst bilgi bölümü olmaktadır.

Header Yani Üstbilgi Bölümü Önemi

Kullanıcılar bir web sitesini özellikle ilk ziyaret ettiği zaman, sayfada yer alan her şeyi dikkatli olarak incelemez. Sadece dikkatini çekecek ve web sitesinde daha uzun zaman geçirmeye ikna olacağı bir şeyler bulabilmek için ilgi çekici bir yer arar. Bu sebepten dolayı üstbilgi yani header bölümü kullanıcı ile karşılaştığınız ilk bölümdür ve web siteleri için ilk izlenim her zaman çok önemli bir konumda olmaktadır. Aklınızda eğer sizin de header nedir gibi bir soru var ise header yani üstbilgi bölümü sitenize giren kullanıcının ana sayfanızda üstte yer alan ve en dikkat çekici kısmı olmaktadır. Günümüzde her sektörde olduğu gibi ilk izlenime çok önem verilmektedir. Bu sebepten dolayı header çok iyi ve kullanıcılara hitap edecek şekilde tasarlanmalıdır. Kullanıcıların ilgisini çekmeli ve web sitenizin içeriği ile ilgili olmalıdır. Bu sayede kullanıcıların ilgisini çektiğiniz takdirde kullanıcı sitenizde daha fazla zaman geçirmeye ikna olur.

Header İçeriğinde Neler Olmalıdır?

Elbette ki ana sayfa header bölümü tasarımı markanıza özgü olabilir ve sakıncası yoktur, ancak içeriğinde bulunan öğeler de gerçekten orda olmalı mı durumu da mutlaka sorgulanmalıdır. Header bölümüne koyacağınız gereksiz olan her türlü içerik sitenize gelen kullanıcının asıl ulaşmasını istediğiniz yere ulaşmasını engelleyecek bir durum oluşturabilmektedir. Üstbilgi yani header bölümünün içeriğinde bulunmakta olan bütün öğeler gerçekten de sitenizle alakalı olmalı ve header bölümünde gereksiz içerik bulundurmanız kötü bir izlenim yaratmaktadır. Marka kimliğinin temel unsurları yani marka adı, slogan, renkler, logo gibi şeyler header bölümünde sıklıkla kullanılan içerikler arasında yer almaktadır. Ayrıca header bölümünde gezinim menüsü, başlıklar, ana menü, alt menü, cta menü, fotoğraf, video, slayt, arka plan görselleri, web sitesinin temel kategorisinde yer alan bağlantılar gibi birçok sitenizi ilgilendiren içeriği koyabilirsiniz. Ayrıca e ticaret sitesine sahip iseniz kullanıcıların dikkatini çekip iyi bir izlenim yaratabilmek için alışveriş sepeti butonu ve para birimi çeviri gibi aklınıza gelebilecek ve sizin e ticaret sitenizi ifade edecek her şeyi koyabilirsiniz. İletişim formu da header içeriğinde sık sık kullanılan içerikler arasında yer almaktadır. web sitenizi ifade edecek ve kullanıcılara hitap edecek her şeyi header bölümüne koyabilirsiniz.

Alt Kategori: Nedir
Ana Kategori: Google

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 4.9 / 5. Oy sayısı: 31

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Mutlaka Okuyunuz

Trendyol Pazaryeri Hakkında Bilgiler

5 (26) Trendyol Pazaryeri Hakkında Bilgiler Yılların geçmesiyle internet hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. İnternetin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three − one =